غذاهای محلی ایرانی مزه بسیار فوق العاده دارند, امروز به سراغ بزقرمه رفته ایم که حتماً تصحیح کردن آن را به شما پیشنهاد میکنیم.
مواد لازم برای بزقرمه :
پیاز درشت یک شماره
گوشت فیله 500 گرم
نخود دو سوم پیمانه
آب یک و هفت دهم لیتر
زردچوبه, نمک, فلفل سیاه به میزان لازم
سیر چهار تا پنج حبه بزرگ
كشک خشک صد گرم
نعنا داغ و پیاز داغ به میزان لازم
زعفران دم كرده به میزان لازم
طرز تهیه بزقرمه :
كشك را در نصف پیمانه آبجوش خیس مى كنیم.
نخود را از گذشته خیس مى كنیم, آب آن را عوض كرده, سپس نخود را جوشانده و آبكش مى كنیم تا نفخ آن گرفته شود.
پیاز را نگینى خرد كرده و در كمى روغن زیتون تفت مى دهیم, سیر را نیز اضافه مى كنیم, سپس گوشت را نیز تفت مى دهیم تا رنگ آن كاملاً تغییر كند.
زردچوبه و فلفل سیاه مى زنیم, نخود و آب را اضافه كرده, وقتى غذا جوشید شعله را كم مى كنیم و زمان مى دهیم تا گوشت و نخود كاملاً بپزند, سپس نمک مى زنیم.
زعفران را اضافه كرده, وقتى آب غذا کم شد, با گوشت كوب مواد را مى كوبیم و كشك را اضافه مى كنیم.
مى گذاریم تا چند قل بزند و جا بیافتد, در پایان روى غذا را با نعناداغ, كشك و سیرداغ تزئین كرده و سرو مى كنیم.
* این غذا در كرمان عموماً بعنوان پیش غذا یا غذاى اصلى همراه با نان خانگى و سبزى خوردن سرو مى شود و گاهاً بعنوان خورشت همراه برنج. در رسپى اصلى از گوشت فیله بهره گیری شده یا با گوشت دنده جایگزین مى شود.
* در بین خانواده هاى كرمانى بسته به ذائقه با كمى تغییر در مواد, مثل بهره گیری از گردو, لپه و سیب زمینى پخت مى شود, اما مواد پایه و روش پخت یكسان هست.
* حکم من با سیر تازه درست کردم و این که غلظتش بعد از کوبیدن مثل ماست غلیظ شود.
مطلب
درباره این سایت